Image result for ?ناباروري در مردان?‎دلايل شايع ناباروري در مردان


حدود 20 درصد زوج‌هاي ايراني دچار مشکلات ناباروري هستند. يکي از علل ناباروري در زوج‌ها ناشي از ناباروري مرد است. پيگيري به موقع و انجام آزمايش‌هاي لازم براي تشخيص دليل ناباروري در مردان مي‌تواند منجر به درمان مشکل و افزايش شانس بارداري زوج‌ها شود. در اين مطلب مي‌توانيد با ناباروري مردان و روش‌هاي درمان آن آشنا شويد.


عوامل مؤثر در ناباروري مردان


در صورت داشتن مشکل باروري، متخصص معمولاً وضعيت سلامت مرد و زن را بررسي مي‌کند. براي بررسي توانايي باروري مرد، پزشک علاوه بر آزمايش‌هاي خون و اسپرم، نياز به دانستن سابق? پزشکي و سبک زندگي او دارد. برخي از سوابق خانوادگي يا روش زندگي مرد ممکن است بر توانايي باروري او تأثيرگذار باشد. برخي از مواردي که مي‌تواند تأثير منفي بر توانايي باروري مرد داشته باشد، در زير آورده شده است:


    مصرف دخانيات و مواد مخدر


    مصرف نوشيدني‌هاي الکلي


    مصرف دارو‌هاي استروئيدهاي آنابوليک مورد استفاد? بدن‌ساز‌ها


    مصرف داروهاي حاوي تستوسترون يا داروهاي درمان آرتروز، فشار خون، افسردگي، سرطان، عفونت يا اختلالات گوارشي


    بيماري مزمن مثل ديابت، سرطان يا بيماري تيروئيد


    تغذي? نامناسب


    اضافه وزن زياد


    قرار گرفتن در معرض سموم نظير آفت‌کش‌ها يا سرب


    بيضه نهفته در سنين نوزادي يا کودکي


    ابتلا به فتق بيضه


    سابق? ابتلا به بيماري آميزشي نظير کلاميديا يا سوزاک


در صورت وجود اين فاکتورهاي افزايش خطر، پزشک خود را در جريان قرار دهيد و از او دربار? راه‌هاي افزايش شانس داشتن يک بارداري سالم راهنمايي بگيريد.


واريل و ناباروري


واريسي و متورم شدن سياهرگ‌هاي کيس? بيضه يا اسکروتوم را واريل مي‌گويند. واريل باعث افزايش دماي بيضه‌ها مي‌شود که ممکن است بر توليد اسپرم تأثير منفي داشته باشد. اين مشکل در اغلب مردان هيچ علامتي به همراه ندارد، اما برخي در ناحي? کيس? بيضه احساس درد مي‌کنند، مخصوصاً پس از نشستن، ايستادن يا ورزش کردن به مدت طولاني که ممکن است اين درد به صورت پراکنده يا متمرکز باشد. پزشک معمولاً با معاين? بيضه يا سونوگرافي احتمال وجود واريل را بررسي مي‌کند. اگر واريل باروري مرد را تحت تأثير قرار داده باشد، ممکن است پزشک با جراحي مشکل را رفع کند. همچنين با روش‌هاي درمان ناباروري مثل تلقيح داخل رحمي اسپرم يا IUI، لقاح خارج از رحم يا IVF و ميکرواينجکشن مي‌تواند به باروري کمک کند.


مشکلات انزال مردان


درصد کمي از مردان به انسداد مجراي انزال دچار هستند که مانع از رسيدن اسپرم به مايع انزال مي‌شود. انسداد يا آسيب ديدن اندامي که اسپرم را از بيضه‌ها خارج يا اسپرم را به مجاري انزال هدايت مي‌کند باعث مي‌شود اسپرم در مايع مني وجود نداشته باشد. برخي مردان نيز به انزال پس‌گرد دچار هستند. انزال پس‌گرد زماني رخ مي‌دهد که مايع مني به جاي خارج شدن از آلت تناسلي هنگام انزال، وارد مثانه مي‌شود، زيرا ماهيچ? موجود در دهان? مثانه به درستي عمل نمي‌کند. آسيب، عفونت، ديابت، مشکلات نورولوژيک، نقص‌هاي مادرزادي يا وازکتومي مي‌تواند باعث بروز مشکلاتي در انزالي شود. اين مشکلات معمولاً علائمي ندارد، اما در صورت دچار شدن به انزال پس‌گرد، ممکن است شاهد کدر بودن ادرار باشيد يا هنگام رابط? جنسي و انزال، مقدار کمي مايع يا هيچ مايعي از آلت تناسلي خارج نشود. پزشک براي درمان اين مشکلات ممکن است عمل جراحي را توصيه کند. همچنين در صورت وجود اين مشکل پزشک مي‌تواند با استخراج اسپرم از مرد و با روش IUI، روش IVF و ميکرواينجکشن مشکل بارداري را رفع کند.


تعداد و کيفيت اسپرم‌ها


اسپرم ممکن است در صورت کم بودن تعداد اسپرم‌ها در مايع مني، کم‌تحرکي يا غيرطبيعي بودن شکل اسپرم‌ها قادر به بارورسازي تخمک نباشد. مشکلات مربوط به توليد اسپرم يا کيفيت آن ممکن است به خاطر عدم تعادل هورموني، بيماري يا صدمه ديدن اندام‌هاي ادراري يا تناسلي، تب يا قرار گرفتن در معرض گرماي شديد، برخي اختلالات ژنتيکي و برخي مواد مخدر و سموم اتفاق بيفتد. اين مشکل هيچ علائم خاصي ندارد و پزشک با انجام آزمايش آناليز اسپرم مي‌تواند به آن پي ببرد. در اين آزمايش وضعيت اسپرم در مايع مني مرد بررسي مي‌شود. پزشک ممکن است براي درمان اين نوع مشکل، داروهاي باروري براي مرد تجويز کند. اين داروها در ساخته شدن اسپرم‌هاي داراي کيفيت مؤثر است. همچنين درصورتي‌که به انداز? کافي اسپرم سالم وجود داشته باشد، پزشک ممکن است روش IUI، روش IVF و ميکرواينجکشن را توصيه کند. در اين روش، تخمک زن از رحم خارج مي‌شود و با اسپرم‌هاي جمع‌آوري‌شد? مرد در محيط آزمايشگاهي بارور مي‌شود.


پادتن‌هاي ضداسپرم


يکي ديگر از مشکلات ناباروري در مردان، توليد پادتن‌هايي در بدن مرد است که بر ضد اسپرم فعاليت مي‌کند و موجب اختلال در عملکرد اسپرم‌ها مي‌شود و تحرک و قدرت باوري اسپرم را کاهش مي‌دهد. اين پادتن‌ها معمولاً در افرادي که وازکتومي انجام داده‌اند يا دچار انسداد لوله‌ها شده‌اند بيشتر به وجود مي‌آيد. براي درمان اين مشکل پزشک معمولاً روش IVF و ميکرواينجکشن را استفاده مي‌کند. همچنين ممکن است پزشک مصرف استروئيد‌هايي مثل پردنيزون را براي سرکوب پادتن‌ها تجويز کند. البته مصرف طولاني‌مدت اين داروها ممکن است عوارضي را براي مردان به دنبال داشته باشد.


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Douglas گروه خبری اخبارپیام نور Cross Border Freedom Trae تعمیرات آیفون تصویری دانلود آهنگ جديد نمونه سوالات رنگ کردن موی زنانه پرسیل آژانس های برتر دیجیتال مارکتینگ My best friend